Kako Se Pravilno Brinuti O Zglobovima?

Baš kao što se sloj gume istroši s godinama, tako i hrskavica koja omekšava zglobove. Nažalost, ne možemo preokrenuti tok vremena, ali možemo vam dati i dragocene savete kako da ublažite bol i zaštitite zglobnu hrskavicu kako biste mogli dugo uživati u slobodnom kretanju.

Krećite se

Mnogi ljudi sa problemima sa zglobovima izbegavaju redovne fizičke aktivnosti, jer se boje da će to povećati bol ili dodatno oštetiti hrskavicu. Međutim, istina je da je telo dizajnirano za kretanje, a njegov motor su upravo zglobovi. To je pokret koji ublažava ukočenost, smanjuje bol i jača mišiće koji okružuju zglobove. Naravno, ne morate se kladiti na naporne treninge. Prednosti redovne fizičke aktivnosti mogu se postići i vežbama niskog intenziteta koje opuštaju zglobove i smanjuju stres kojem su svakodnevno izloženi. Obavezno isprobajte plivanje, pilates i biciklizam.

Jedite mudro

Radi dobrog zdravlja zglobova, takođe je potrebno održavati kilograme i težinu koji su optimalni za visinu i uzrast. Zamislite samo pritisak koji deluje na vaše zglobove! Pored redovnih fizičkih aktivnosti, dijeta pomaže u postizanju zdrave težine, a osim toga može imati pozitivan uticaj na zglobne hrskavice. Mnogi izvori govore da je mediteranska ishrana dobar izbor za držanje upale pod kontrolom. Glavne namirnice koje ovaj režim uključuje u vašu svakodnevnu rutinu su voće, povrće, integralne žitarice i zdrave masti, poput maslinovog ulja. Obavezno konzumirati i sve vrste ribe, posebno masne vrste, koje su odličan izvor omega-3 masnih kiselina.

Pazite na sebe

Imajte na umu da briga o dobrom zdravlju u velikoj mjeri zavisi od nas samih. Zato je važno podržati naše telo potrebnim proizvodima. Raznovrsna ishrana je nesumnjivo najbolji i najugodniji način za dobijanje dragocenih vitamina i minerala. Međutim, ako tražite dodatnu negu zglobova, stručnjaci savetuju da povećate unos vitamina D i kalcijuma. Oslonite se i na prirodne proizvode koji vam mogu pomoći da poboljšate svoje kretanje i kvalitetu života. Takav je, na primer, protein puževa, takođe poznat kao alantoin, koji deluje kao hranjivo i regenerativno sredstvo za oštećene hrskavice. To je ekstrakt puževa koji je u osnovi Helix Original-a, dodatka prehrani koji brine o vašim zglobovima.

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PočetnaProizvodi
Pretraga