Vežbe Koje Zdravi Zglobovi Vole

Da li volite svakodnevno vežbati i vaš intenzitet vežbanja je uvek na maksimumu? Ili želite da vežbate, ali se plašite bola koji se javi svaki put kada vežbate? Bez obzira na slučaj, treba imati na umu da zglobovi ne vole preopterećenje ili imobilizaciju i to bi vam trebao biti prioritet ako želite da uživate u dobrom zdravlju i slobodnom kretanju.

U stvari, zglobovi su svojevrsni motor ljudskog tela i svaki pokret, povezan je sa njima. Zbog toga su, međutim, svakodnevno izloženi preteranom stresu. Nažalost, simptomi oštećenja zglobova se manifestuju kada je prekasno i kada već postoji stalna bol, oticanje i ukočenost. Ne prepuštajte slučaju – postoje mali, ali ključni koraci na putu kaj dugovečnosti bez bola. Dovoljno je da napravite nekoliko jednostavnih izmena u svojoj svakodnevnoj rutini kako biste obezbedili telu lakoću pokreta.

Na primer, trening fleksibilnosti je jedan od najboljih prijatelja zglobova. Pružaju im čitav raspon pokreta, a pritom pružaju minimalnu napetost. Stručnjaci savetuju da redovno praktikujete jogu, tai či ili pilates da biste uživali u dugotrajnom kretanju bez bola. Ako više volite intenzivnije kardio treninge, nikad nemojte prevideti istezanj i zagrevanje koje su im toliko bitne. Započnite sa vežbama sa manjom dinamikom i postepeno povećavajte opterećenje da ne biste „naprezali“ zglobove. Završite tehnikama opuštanja koje će vam pomoći da opustite telo.

Bez sumnje, jedno od najpovoljnijih aktivnosti za zdravlje celokupnog organizma je plivanje. Bukvalno oslobađa telo, značajno smanjujući rizik od bola tokom vežbanja. Naravno, ne morate biti Michael Phelps – počnite sa umerenim brojem dužina u skladu sa vašom individualnom izdržljivošću i postepeno povećavajte broj u okviru jedne posete bazenu.

Kao što je ranije spomenuto, imobilizacija je jedan od glavnih neprijatelja zdravlja zglobova. Naravno, to ne znači da morate stalno biti u teretani i ne dozvoliti sebi da se odmarate. Dovoljno je, na primer, da ne sedite zalepljeni za sofu dok gledate televiziju, da redovno ustajete iz stolice dok ste na poslu i pokušajte da hodate više. Imajte na umu da pored sporta, telu je potrebna i kvalitetna ishrana. Naime, održavanjem normalne telesne težine smanjićete mogućnost stresa i trošenja zglobova. Jedite više povrća i voća, konzumirajte kvalitetne mlečne proizvode, birajte proizvode sa dosta vlakana i omega-3 kiselinama, pijte više vode i izbacite procesuiranu hranu sa svog menija. Rezultati neće izostati – uživaćete u boljoj liniji i lakšem kretanju.

A da biste uživali u maksimalnom efektu svog novog aktivnog, bezbolnog načina života, koristite I dodatak ishrani koji prirodno promoviše zdravlje zglobova, poput Helik Original-a. Zahvaljujući prirodnom ekstraktu proteina od puževa, zglobovi se dubinski obnavljaju, istovremeno pomažući da se ublaži bol.

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PočetnaProizvodi
Pretraga