Šta Je To Što Puževe Čini Tako Posebnim?

U poslednje vreme, malo čudo uzbudilo je ceo svet, i uopšte nije uzalud. Ispada da je puž izuzetno dragocena sirovina za proizvodnju medicinskih i kozmetičkih proizvoda. U stvari, lekovita svojstva kopnenih puževa čovečanstvu su poznata od davnina. Danas se, u svrhu nauke i medicine širom sveta na farmama uzgajaju ovi mali mekušci koji se hrane odabranim organskim biljem.

Postoji nekoliko načina na koje se mogu iskoristiti korisna svojstva puževa. Prvo, protein hemocijanin koji se nalazi u krvi mekušaca ima antivirusno, I imunostimulirajuće dejstvo. To znači da je vrtni puž odlična baza za širok spektar specijalizovanih lekova I proizoda za negu lepote.

Direktna konzumacija puževa takođe donosi brojne prednosti. Pored svog nespornog ukusa, imaju i balansirajući efekat na gastrointestinalnu floru. Obilje cinka i gvožđa čini ih odličnim izvorom vrijednih imunoloških minerala. Takođe, niska kalorijska vrednost i visok sadržaj proteina čine ovo jelo idealnim za one koji žele da ostanu u formi. Međutim, najčešća i dobro utvrđena upotreba je sluz puža. Odlično deluje u pravcu oporavka i postao je tradicionalni sastojak u kozmetici i dodacima ishrani. Upravo je puževa sluz poznata i kao alantoin koja je u osnovi Helix Original-a, dodatka ishrani koji hrani hrskavicu i deluje povoljno na brojne poremećaje u zglobovima.

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PočetnaProizvodi
Pretraga